ХТО МАЄ ПРОВОДИТИ СПРОЩЕНІ ЗАКУПІВЛІ? – Konsaltua
28-Січень 2020
ХТО МАЄ ПРОВОДИТИ СПРОЩЕНІ ЗАКУПІВЛІ?

Новий Закон дав замовникам поступовий перехід до впровадження Уповноважених осіб для організації та проведення ними процедур закупівлі/спрощених закупівель. Так, прикінцевими та перехідними положеннями цього Закону встановлено, що до 1 січня 2022-го замовник може утворювати тендерний комітет для організації та проведення процедур закупівель. Але ж процедурами є відкриті торги, торги з обмеженою участю та конкурентний діалог. Спрощена закупівля залишилась поза межами ст. 13 нового Закону. Тому за організацію та проведення спрощених закупівель згідно з нею мають відповідати саме уповноважені особи.
Призначити уповноважену особу замовнику доведеться з моменту введення в дію нового Закону – з 19 квітня цього року.
Також слід зазначити, що новий Закон не містить обмежень щодо визначення одних і тих самих працівників замовника як членами тендерного комітету, так і уповноваженими особами для цілей здійснення спрощених закупівель або інших процедур закупівель, за які не є відповідальним тендерний комітет.
Тож для того, щоб ваша спрощена закупівля була дійсно спрощеною, ми підготували зразки рішень уповноваженої особи для її організації та проведення.

Протокольне рішення УО про початок СП та затвердження ВП

Протокольне рішення УО про внесення змін до Оголошення

Протокольне рішення УО про надання роз’яснень

Протокольне рішення УО про прийняття рішення про намір укласти договір

Протокольне рішення УО про продовження строку розгляду пропозиції

Протокольне рішення УО про відміну торгів

Протокольне рішення УО про відхилення пропозиції учасника